Självkärlek

Självkärlek

Många tänker kanske direkt på någon fin meditation när de tänker på självkärlek men för mig handlar självkärlek mycket om hur vi vårdar våra kroppar. Vad vi stoppar i oss, att kosten är full av näring men också hur vi tar hand om oss rent fysiskt. Jag har en ayurvedisk Abyanga-massage som jag bara älskar och har fått av min egen ayurvediska hälsovägledare. Oljemassagen renar systemet, balanserar lymfsystemet, smörjer, mjukar upp. Jag använder sesamolja.

Jag köper min sesamolja på Vedalila.se så den är redan mogen när jag börjar.

  1. Värm oljan försiktigt till fingerväme i en kastrull. (Oljor ska man alltid vara ytterst försiktig med när man värmer dem. )
  2. Häll över oljan i en liten skål och ta med dig in till badrummet. Klä av dig alla kläder och massera in oljan över hela kroppen. Använd gärna så mycket av handen det bara går när du masserar så att det inte bara är fingertopparna som jobbar.
  3. Börja med hårbotten (om du vågar- kräver en tvätt sedan), ansikte, hals, nacke och rygg. Fortsätt sedan med armar, bröst och buk.
  4. Massera benen fram och tillbaka över musklerna och runt leder. Avsluta med fötterna och låt det ta tid. Mellan tårna och under fötterna.
  5. Avsluta med en dusch. Som balsam för själen.
Underbara Abyanga-massage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *